Financiering

inrichting huis

Financiering

De bewoners wonen op basis van het principe van scheiden van wonen en zorg. Vellerveste is een open huis, wat betekent dat onze bewoners vrijwillig bij ons wonen

Om in aanmerking te komen voor een plekje in Vellerveste heeft u heeft een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Soms kunt u met een andere indicatie ook bij ons komen wonen. Met de afgifte van een indicatie van het CIZ, in de vorm van een zorgzwaartepakket, wordt de zorg in zorghuys Vellerveste betaald vanuit de Wet langdurige zorg. De overheid vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Omdat wij scheiden van wonen en zorg toepassen wordt uw zorgzwaartepakket omgezet in een Volledig Pakket Thuis (VPT). Hierdoor betaalt u de lage inkomensafhankelijke bijdrage in plaats van de hoge inkomensafhankelijke bijdragen in een ZZP die wordt omgezet in zorg in natura, waarbij wonen en zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg wordt betaald. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het CIZ. Hebt u hulp nodig bij het aanvragen? Vellerveste kan u indien gewenst ondersteunen met het aanvragen van de juiste indicatie.

Er wordt maandelijks een vast bedrag in rekening gebracht voor de woonkosten. Dit betreft de huur van de kamer en de servicekosten (o.a. energie, schoonmaak, wassen, gemeentelijke belastingen, etc.). In de woonkosten is tevens een bedrag inbegrepen voor het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten en de tuin. U huurt een kamer in zorghuys Vellerveste. Maandelijks ontvangt u van ons een factuur voor huur- en servicekosten waarvoor een all-in pakket wordt geleverd voor wonen en zorg. Naast ons zorgaanbod bieden wij ook aanvullende diensten zoals een telefoonaansluiting waarvoor u zelf een overeenkomst aangaat. Soms wordt op verzoek van de bewoners door ons een kapper of pedicure geconsulteerd. De bijbehorende kosten worden door de kapper en pedicure zelf aan de bewoner gefactureerd.

Als u bij ons komt wonen leggen wij de gemaakte afspraken vast in een huurovereenkomst en een zorgovereenkomst.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0342 – 40 00 23

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.